Szerda, 2018-11-21
EZ MEG AZ
Reklám
Aerodesign
Honlap-menü
PR ÉRTÉK
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Főoldal » Honlapkatalógus » Otthon » Otthonod

Rendezzük be otthonunk!
http://www.max-city.hu/Stilusok/Antik.html 2012-07-05, 4:22 PM

Az antik enteriőrök egyedi hangulatát alapvetően az egyes antik bútorok, lakberendezési tárgyak alakítják ki.

Az antik enteriőröket berendezési tárgyaik régisége, esztétikai és anyagi értéke vitathatatlanul a lakberendezés felső kategóriáiba emeli. Ez az irányzat nem egyszerűen a békebeli, polgári, esetleg nemesi életterek jómódot, kifinomult ízlést és eleganciát sugárzó atmoszféráját hozza vissza a mai terekbe, hanem eredeti darabokat használva egyfajta befektetési lehetőséget is kínál. 


Az "antik" önmagában nem stílus, sokkal inkább azt a lehetőséget kell érteni alatta, hogy egy-egy helyiséget, korabeli, eredeti darabokkal, az akkori ízlésnek megfelelően rendezünk be. A lakberendezési stílus ezen belül lehet sokféle kezdve a XVII-XVIII. század barokkjának súlyos, de pompás bútoraival, folytatva a valamivel későbbi rokokó nőies és könnyed, de sokszor kissé túldíszített darabjaival és a XIX sz. elejének az ókori formákhoz visszanyúló, kiegyensúlyozott, egyenes vonalú klasszicista berendezési tárgyaival. Ezeket követi a század közepén megjelenő biedermeier a maga visszafogott polgári eleganciájával, majd a historizmus bútorai, amelyek valamelyik itt felsorolt elődhöz próbáltak hasonlítani. Ide tartoznak a XX. sz. elejéről a szecessziós bútorok és műtárgyak a maguk tekervényes szenvedélyességével, de ugyanígy a két világháború közötti modernizmus, a Bauhaus, konstruktivista vagy az art deko irányzatainak bútorai is. Megkockáztatom, hogy egy-két évtized múlva talán már antik bútornak tekintik az 50-es, 60-as évek ma még inkább retrónak számító régi bútorait is.  
Látogatók: 301 | Hozzáadta:: endzsi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés
Barátaink:
Ajánló társasházkezelő redőny korszerűsítés közös képviselő olajcsere hibakód kiolvasás mercedesz szerviz műszaki vizsga tárhely weboldal készítés weblap készítés domain weboldal készítés weblapkészítés weblapkészítő honlapkészítő weboldal készítés Linktárak: linkgyöngy cégfalu seogyöngy linkalbum Cégbázis Cégkereső PR magazin Link mindenkinek PR oldal Pr link Cikkbeküldés Tesztem Weblapok Magazin Joyhírek Cikkválogatás
Copyright MyCorp © 2018
Honlapszerkesztő - uCoz